Думата "Liva" идва от староскандинавския език и означава "живот"

Пълната гама торове с калциев нитрат, която помага за разработването на продукти с висока стойност, се нарича YaraLiva® . Торовете YaraLiva предлагат бързодействащ азот заедно с калций и бор за незабавен растеж и по-добро развитие на растенията. Правилното приложение на торовете YaraLiva подобрява размера, външния вид и качеството на плодовете.

Предимства на YaraLiva

YaraLiva
YaraLiva
  • Непосредствено достъпен азот - торовете от серията YaraLiva съдържат нитратен азот, който е най-лесно усвоимият азот за растенията.
  • Незабавно достъпен калций  - Калцият в YaraLiva се намира под формата на калциев нитрат, който е напълно водоразтворим и лесно достъпен за растенията, когато имат нужда от него.
  • Доставяне на бор – във видовете торове YaraLiva, съдържащи бор, комбинацията му с калций и азот подобрява целостта на растителните клетки, допринася за цъфтежа и развитието на корените.
  • По-дълъг срок на годност  на плодовете след прибиране на реколтата – торовете от серията YaraLiva осигуряват по-дълъг срок на годност на плодовете и зеленчуците след прибиране на реколтата.
  • Повишена устойчивост на растенията срещу абиотичен стрес  – снабдяването с торове YaraLiva помага на културите да се справят с абиотичният стрес.