Atfarm - решението за прецизно земеделие

 

Като глобален лидер в производството на Азотни торове, ключовата амбиция на Yara през следващото десетилетие е да изгради стратегия за нулево азотно замърсяване на природата. Отделът Yara R&D създаде Atfarm през 2018 г., за да помогне на фермерите да постигнат тези цели.
Atfarm помага на земеделските производители да използват по-ефективно ценни ресурси като азотните торове, с помощта на усъвършенствани сателитни технологии и вегетационни индекси.
Въпреки, че техниките за прецизно земеделие се използват в селското стопанство от десетилетия, платформата Atfarm е създадена така, че да бъде възможно най-лесна за използване и разбиране.
Уеб и мобилната версия на Atfarm намаляват сложността на торенето с азот с променлива норма, изготвянето на планове за торене и сателитния мониторинг, с помощта на едно приложение.Atfarm помага на земеделските стопани да вземат информирани решения относно храненето на растенията, от сеитбата до прибирането на реколтата.Мощните карти на биомасата ви помагат да наблюдавате състоянието на посевите, настъпилите изменения в полето, както и да откривате проблемни области във вашето поле, навсякъде и по всяко време.

alt text

ПЛАНИРАЙТЕ с План за торене

Създайте план за торене само с няколко щраквания. Бързо получавате информация за торенето на културите въз основа на опита на агрономите на Yara.
 • Вижте подробна информация за търсенето на хранителни вещества за културите и предлагането им чрез торове, за да постигнете целевия си добив
 • Лесен за разбиране преглед на нуждите от хранителни вещества за целия сезон и всеки етап на растеж
 • Създавайте неограничени планове БЕЗПЛАТНО!
*План за торене е наличен само в уеб версията на Atfarm
Налични планове за торене за следните култури: Зимна пшеница, Зимен ечемик, Маслодайна рапица, Зимна ръж, Тритикале, Царевица и Слънчоглед.
Ежегодно се добавят нови култури и се подобряват настоящите!
Alt text

Проследявайте усвоеният азот с N-Photo Analysis

Оптимизирайте вашето торене с азот. Получавате незабавни оценки на усвоеният азот на смартфона си. Алгоритъмът на Atfarm изчислява усвояването на азот въз основа на разликата в цвета на младите растения и почвата.
N-Photo Analysis ви помага да прецизирате времето за първото приложение на азот, с оценки на усвояването на азота, въз основа на снимки от вашия смартфон.
 • След избиране на полето, което ще измервате, избирате функцията Започнете N-Photo Analysis
 • Попълнете необходимата информация
 • Направете няколко снимки в полето, като се внимава на снимката да не попадат странични обекти или засенчване.
 • Получете вашата препоръка
Функцията е достъпна за Зимна пшеница и Маслодайна рапица и е използваема в началните/ранните етапи на развитие на посевите.
alt text

ПРИЛАГАЙТЕ с Променливо азотно торене (VRA)

Базирайте своите азотни приложения на точни карти на биомасата, за да подготвите своите култури за успех.
Оптимизирайте приложенията на азот и в края на сезона, за да увеличите максимално съдържанието на протеин, като същевременно избягвате загубата.Възползвайте се максимално от всеки килограм азот, като откриете хетерогенността на вашите полета.
Определяйте с лекота точното място и азотната норма, за да оптимизирате потенциала за растеж.Ползите от азотно торене с променлива норма:·       

 • До 7 % увеличаване на добивите
 • Подобрено качество на добива и съдържанието на протеин
 • Подобрение на жътвата със средно 12%
 • Подобрена ефективност при използване на азот

Приложете азота там, където има значение. Използвайте всеки килограм азот на вашето поле, по възможно най-печелившия начин, с променливо азотно торене от Atfarm.

Научете повече

alt text

НАБЛЮДАВАЙТЕ сателитно културите

Наблюдавайте растежа на посевите навсякъде и по всяко време.

Открийте областите с висок потенциал и измененията на посевите в полетата само с един клик. Открийте настъпилите изменения в посевите, дължащи се на метеорологичните условия. Получете карти, които ясно показват промените в развитието на биомасата, дължащи се на метеорологични условия, като суша или преовлажняване.

Наблюдавайте развитието на културите.

Спътниковите изображения, наред с агрономически издържаните карти на биомасата на Yara, могат да ви помогнат лесно да анализирате напредъка и да оцените всички нови практики или продукти, които тествате.

Откривайте проблемите рано.

Благодарение на спътниковите изображения, които се актуализират на всеки 3 до 5 дни, можете да идентифицирате потенциални проблемни области след поникване и да подобрите развитието на посевите.

Наблюдавайте приложенията на азот.

Картите на биомасата на Atfarm ви помагат да наблюдавате ефективността на торенето с азот и торенето с променлива норма във всяко поле.

Научете повече

alt text

Карта на усвоеният азот: ексклузивно за Atfarm

Вижте променливостта във вашите полета от вашия компютър.Запознайте се с картата на усвоеният азот: първата по рода си карта, която оценява общото усвояване на азот на вашето поле, показвайки го в килограми усвоен азот на хектар.

 • Планирайте посещения на място, за да спестите време
 • Анализирайте културите на база предходни приложения на азот
 • Анализирайте получените добиви


*налично само за десктоп версията!

Научете повече

alt text

Сравнение на биомасата

Вижте промените в биомасата с един клик.Сравнението на биомаса ви позволява да видите как вашето поле се е променило от седмица на седмица, месец на месец или дори година на година.

*налично само за десктоп версията!

Проследяване на времето и вятъра

alt text

Никога не пропускайте добро време за торене или приложение на ПРЗПланирайте до 5 дни предварително, с прогнози за времето от The Weather Company от IBM. Вижте подробно условията за деня почасово, с един поглед.Въз основа на местоположението на полето си получете прогнози за:

 • Температура
 • Влажност
 • Скоростта на вятъра
 • Валежи

Можете да намерите функцията за времето в горния ляв ъгъл на картите за сателитно наблюдение.